Ето отговора на Община Бургас до Живко Табаков

От Община Бургас изпратиха отговор на твърденията на кандидатът за кмет от ДБГ Живко Табаков, станали повод за извънредна пресконференция. 

Той обяви, че териториални директори оказват натиск върху партията и възпрепятстват провеждането на демократична кампания. 

Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков показа и три разрешителни за разполагане на шатри, като едната от тях подвижна, които са с поставени подписи печати още от 30 август. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК!

Ето какво отговориха от Община Бургас:

Правилата в общинските наредби важат не само за гражданите, но и за политическите партии и техните представители

Правилата в гласуваните от Общински съвет Бургас наредби за преместваеми обекти важат не само за гражданите, но и за всички представители на политически партии. 

Община Бургас е задължена не само да издава разрешителни за поставянето им, но и да осъществява последващ контрол. Това се отнася както за търговски обекти, така и за предизборни шатри и маси. 

Контролът включва проверка дали съответният обект е с надлежно разрешително и дали квадратурата и местоположението му отговарят на предварително декларираните. Всеки териториален директор е задължен да следи за спазване на правилата на територията на центъра за административни услуги, за който отговаря. 

Община Бургас отново призовава за спазване на наредбите и правилата, описани в тях. Те са приети от представителите на партиите и касаят тях самите, а не само бургаските граждани. 

Напомняме, че е забранено лепенето на агитационни материали извън утвърдените за целта места, както и поставянето на шатри и маси, без издадено разрешително.  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови