Руски туроператори рекламират българските курорти

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Зарибяват сънародниците си с евтини морски почивки

 

Асоциацията на руските туроператори обяви, че популярните за руснаците морски дестинации като България, ще намалят драстично цените, в опит да привлекат повече руски летовници. Анализите й показвали, че почивката на нашето Черноморие ще е с 34,8% по-евтина от миналата година, в Черна гора - с 40%, а от Гърция и Турция – с по 30%, съобщи РИА Новости.

Резервациите на руски туристи към края на март са показали, че стандартна почивка за двама през този летен сезон струва 1147 долара или с 22% по-ниска цена спрямо 2014 г.

По прогноза на руския клон на TUI - България, Гърция и Черна гора ще бъдат сред най-популярните дестинации за руските туристи през тази година. Турция и тази година обаче ще остане лидер на пазара.

Според генералният директор на TEZ Tour Владимир Каганер някои гръцки курорти, основно Халкидики и Крит, нямат алтернатива на руските туристи. Хотелите им зависят много от руските граждани и дори германските туристи не биха могли да компенсират липсата им. Затова хотелиерите били склонни да пристъпят към намаления.

Спадът на туристи от Русия и Украйна притеснява и българските власти, отбелязва руската агенция. И посочва, че от 2015 г. са въведени редица облекчения при издаването на визи за гражданите на тези държави. Проучват се и възможности българските визи да бъдат издавани на пристигащите руснаци директно на летището.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови