Карикатура на терорист потопи Париж в кръв

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Двама мъже са нахлули въоръжени в редакцията на парижкото сатирично списание „Шарли Ебдо“ и са убили няколко души. Свидетели разказват, че са чули стрелба от автомати „Калашников“ при атаката на офиса, съобщава Би Би Си.

 

Седмичното списание често е критикувано заради свои карикатури, свързани с актуални теми. На страницата му в Туитър беше публикувана карикатура на лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади.

11 са убитите при атаката на редакцията на „Шарли Ебдо“ в Париж. Това съобщиха от френската прокуратура. Нападателите са били двама, носели черни качулки и били въоръжени с автомати „Калашников

„Шарли Ебдо“ е същото списание, чиято редакция беше опожарена на 2 ноември 2011 година заради карикатура на пророка Мохамед, която трябваше да бъде публикувана същия ден. 

Полицията предупреди всички френски медии да бъдат нащрек за опасност нападение като това на сатиричното списание „Шарли Ебдо“ в Париж. До момента е известно, че 11 души са убити, а други 10 ранени. Петима от десетимата ранени са в критично състояние. 

Във френската столица е обявена максимална степен на тревога.

По време на стрелбата служителите в списанието се скрили на покрива на сградата. Куршуми са летели и по улицата, като има снимки на надупчени полицейски автомобили.

Френският президент Франсоа Оланд вече пристигна на мястото на трагедията. Той обяви нападението за „терористичен акт“ и го нарече „изключително варварство“.

През 2011 г. "Шарли Ебдо" предизвика разгорещен дебат, тъй като публикува карикатури на пророка Мохамед, както и шеговити шаржове на мюсюлмански лидери.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови