БВП на Великобритания надхвърли очакванията

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Анализаторите от Стандард енд Пуърс отбелязват, че британската икономика продължава да бъде "богата и диверсифицирана", а темпът на увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) и заетостта надхвърля очакванията.

 

Standard end Poor's потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Великобритания на най-високото равнище "ААА". Прогнозата е "стабилна", се посочва в прессъобщение, цитирано от ТАСС.

Рейтинговата агенция прогнозира икономически растеж за Великобритания от 3 процента тази година и 2,7 процента през 2015 година. Експерти коментират, че островната страна запазва ролята си на глобален банков център, а финансовият сектор продължава да има важен принос за нарастването на икономиката на страната. Стандард енд Пуърс обаче предупреждава, че ако Великобритания реши да излезе от Европейския съюз, икономическата ситуацията в страната ще се влоши.

Стандард енд Пуърс единствена от трите водещи рейтингови агенции остави суверенния рейтинг на Великобритания на най-високото равнище. Фич (Fitch) и Мудис (Moody's) вече го понижиха с една степен, припомня ТАСС.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови