Пътешествие в космоса само за $ 96 хил. предлагат китайците

Платформата за онлайн търговия на дребно Taobao е място, от което хората пазаруват евтини детски дрехи, китайски исторически книги и може би някои генерични лекарства срещу главоболие.

Сега Taobao добавя в каталога си нов продукт, насочен към богатите, които са настроени приключенски. Става дума за кратки пътувания в Космоса, пише BusinessWeek.

 

Желаещите да се качат на ракетата, която лети на 61 км височина, трябва да заплатят сумата от 599 999 юана (96 600 долара). Предлага се и премиум пакет, който струва 1,39 млн. юана (224 000 долара), включващ пътешествие на малко повече от 100 км.

Космическият кораб, извършващ полетите, се нарича Lynx и се приземява хоризонтално. 

Към пътниците, желаещи да летят до Космоса, има няколко изисквания. Те не могат да са прекалено високи или прекалено млади. На борда на космическия кораб могат да се качат само хора, които са високи под 2 метра и са на възраст над 18 години. Преди самия полет се правят и задължителни медицински прегледи.

Очаква се полетите да стартират в края на 2015 г. или в началото на 2016 г., макар че мнозина са скептично настроени към факта, че някога наистина ще има космически пътешествия.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови