9 българи на горящия край Корфу ферибот

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Деветима са българите, които са в списък на пасажерите на горящия ферибот "Норман Атлантик", съобщиха от пресцентъра на външно министерство. 

 

Списъкът е получен от гръцкото министерство на външните работи. Засега не се знае дали тези пътници са се качили на ферибота или дали евентуално са евакуирани.

Посолствата ни в Атина и Рим и генералното ни консулство в Солун са в постоянна връзка с компетентните власти, които участват в спасителната операция.

Големият десантен кораб-амфибия на ВМС на Италия "Сан Джорджо" отплава от пристанище Бриндизи към южната част на Адриатическо море, където бедства италианският ферибот "Норман Атлантик".

Командването на операцията за спасяване на пътниците и екипажа на горящия ферибот е предадено на италианската страна, съобщи официалният представител на гръцката брегова охрана Никос Лангадианос.

Вятърът на мястото на корабокрушението малко е утихнал, но метеоролозите прогнозират влошаване на метеорологическата обстановка в района.

Пожарът е избухнал в неделя сутринта на борда на италианския ферибот край бреговете на Гърция.

Фериботът „Норман Атлантик”, който е напуснал пристанището на гръцкия град Патра в неделя към 5:30 часа местно време, е плавал към италианското пристанище Анкона.

Плавателният съд е подал сигнал за бедствие на около 33 морски мили от гръцкия остров Отонои.

Седем товарни кораба са се притекли на помощ на горящия край бреговете на Гърция италиански ферибот „Норман Атлантик”. По този начин корабите предпазват ферибота от вълните и улесняват евакуацията на хората.

Според местните медии пожарът е обхванал цялата кърма на кораба. На борда на ферибота имало 468 души - 411 пътници и 56 души екипаж. Около 270 души са гръцки граждани, а екипажът се състои от 22 италианци и 34 гърци.Няма загинали хора.

В гаражната част, откъдето е тръгнал пожарът, са били паркирани 125 товарни автомобила, 84 леки коли и три автобуса. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови