Мирослав Александров: Няма кой да обезврежда труповете на умрели животни, което представлява сериозен риск от екологична криза

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Единствените екарисажи в България спират работа заради липса на договор с Агенцията по безопасност на храните.

Последствията от прекратяване на дейността в екарисажите в Шумен и Варна може да доведе до сериозни екологични проблеми. Договорът на дружеството в Шумен с Агенцията по безопасност на храните е изтекъл в края на миналата седмица и сега екарисажът няма правно основание да извършва своята дейност. Подобна е ситуацията и във Варна, където предстои да бъде спрян работния процес.

„Това е по отношение на събирането, транспортирането и обезвреждането на трупове на умрели животни, която е от изключителна важност за екологичното равновесие в страната", поясни пред Дарик Мирослав Александров - управител на екарисажа в Шумен. Работата на единствените два екарисажа в България - тези в Шумен и Варна, е без алтернатива и при спиране на работата им, няма кой да обезврежда труповете на умрели животни, което представлява сериозен риск от екологична криза.

Процедурата по сключването на нов договор отнема поне месец, а от Агенцията все още не са стартирали такава, поясниха още от шуменския екарисаж.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови