Бургаските миньори на протест на жълтите павета

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Миньорите в мина Черно море са в стачна готовност. Причината отново е в неизплащане а заплати. Този път част от работниците се готвят да останат под земята, а останалите – да протестират пред Народното събрание, каза синдикалистът Чавдар Миколашев. По неговите думи миньорите не са получавали заплати за последните три месеца. 

Във  вторник е  проведена среща в МИЕ с участието на зам.-министри. Миньорите са получили уверение от зам.-министър Павлов, че днес ще бъдат направени парични преводи. Какви ще са те, не е ясно. Синдикалистът се надява, че това ще стане в следобедните часове. 

Той определи ситуацията като "безобразие да се стачкува, за да се платят заплатите. Това е вид просия. Едва ли някой от хората, които седяха край масата на разговорите да има и ден забавяне на заплатата", недоволства Миколашев. 

Синдикалистът допълни, че миньорите по време на срещата са получили уверение в продължение на няколко седмици да бъдат превеждани към ТЕЦ-Сливен по 330-350 хил. лв., за да може дружеството да изплати заплатите. "Не става въпрос само за нашите заплати, а и за всички, които работят в системата. Това са парите само за заплати. Не говорим за осигуровки", уточни Чавдар Миколашев. В заключение той добави, че ако това не се случи изходът е "хората да излязат на паветата". 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови