Задържаха терорист в Пазарджик

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Имамът Ахмед Муса Ахмед и негов поддръжник са арестувани в джамията „Абу Бекир“ в Пазарджик при акция на ДАНС.

Срещу Ахмед Муса и неизвестен брой лица има образувано досъдебно  производство.Обвинението е за пропагандиране и подстрекаване към религиозна война, както и и за разпространяването на видеоматериали с антидемократична идеология, уточнява БНР.

Преди да бъде отведен от полицията, Ахмед Муса заедно със свои поддръжници е бил в джамията повече от три часа.

Рано тази сутрин над 150 служители на полицията и жандармерията блокираха ромския квартал „Изток“ в Пазарджик. Акцията е на ДАНС и на специализираната прокуратура.

Говорителят на окръжната прокуратура за момента е отказал коментар за акцията, съобщава БГНЕС.

Извършват се изземвания на забранена литература и претърсвания в ромската махала във връзка с това, че се ползват материали, свързани с „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ). 

Служители на реда са влезли и в джамията в ромския квартал, откъдето е бил изведен Ахмед Муса Ахмед и качен в полицейски автомобил, съобщава агенция „Фокус“.

Ахмед Муса Ахмед беше единственият ефективно осъден по делото за проповядване на радикален ислям и налагане на антидемократична идеология. 

Прокуратурата проверява и видеоклип, в който Ахмед Муса Ахмед аплодира сцената в двора на джамията Абу Бекир в Пазарджик. На нея едно дете „обезглавяваше“ друго с пластмасов меч.Клипът бе разпространен в социалните мрежи и предизвика бурна реакция. Тогава от Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че всички участници ще бъдат разпитани. Според един от свидетелите, децата са изиграли библейски сюжет по повод Байрама – Авраам обезглавява сина си по волята на Аллах.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови