Замесиха Тумпала в убийството на Алекс от Поморие

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Обявената за убийца на малката Александра от Поморие – Атанаска Георгиева, вече е в Сливенския женски затвор, където дочака повдигнатото срещу нея обвинение от Окръжна прокуратура – Бургас. „Георгиева е обвинена за това, че умишлено е умъртвила детето по особено жесток начин”, съобщиха от обвинението преди дни. Според същата информация са били разпитани 65 свидетели, иззети са били множество веществени доказателства с експертизи от 12 вещи лица, както и писмени доказателства. Първоначално Атанаска Георгиева направи самопризнания, от които впоследствие се отказа. Наскоро едната от сестрите й – Евгения, в постинг на личната си страница във Фейсбук пък се обърна към бащата на убитото момиченце – Веселин Тодоров-Германеца, с думите: "Германец, толкова ли си тъп, та не разбра, че вярната ти дружка Атанас Желев поръча детето ти? И следващият може би си ти, ако не слушкаш. Много ли ти е важно всичко останало, та го преглътна и помогна на убиеца на дъщеря си да потули работата?", написа тя. 

Атанас Желев е добре познат в кримисредите като жесток лихвар и сводник, съден за сводничество и рекет. Официално се води собственик на заложна къща „Трезор”, познат е на бащата на убитата Алекс - Весо Германеца. Известно е още, че двамата си развалят „бизнес”отношенията малко преди убийството на детето, като се предполага, че причината за това е 5-етажната къща на семейство Петрови от Свети Влас, заради която Желев е съден за рекет, а де факто я ползва Германеца. Веднага обаче възниква въпросът: ако Желев е искал да си отмъсти на Германеца и е поръчител на убийството на дъщеричката му Алекс, кой е физическият убиец на детето? На този въпрос пред репортер на „ШОУ” изказа подозренията си майката на Атанаска – Светла. 

- Светла, вече се появи версия, че поръчител на убийството на Алекс от Поморие, за което е обвинена дъщеря ви Атанаска, бил лихварят рекетьор Атанас Желев. Имате ли подозрения кой е физическият извършител на престъплението? 

- Логически погледнато, от самото начало е ясно, че дъщеря ми няма мотив да убива детето. Обвинението срещу нея стъпи на нейните самопризнания, които тя е направила под заплахата, че ще ни убият нас – нейните близки. Едва сега разбирам от медиите, че имало 60 и не знам колко си „свидетели”. Свидетели на какво?! Огромното омерзение и злоба към нас са разбираеми – убито е дете, но обществото не се опита да потърси отговор на въпроса: Къде е логиката на това убийство? Има ли логика дъщеря ми да е убила детето?! Защо, заради какво и как може да направи такова нещо под покрива на семейството?! Ето фактите, до които ние се добрахме с помощта на много хора, които съчувстват на Атанаска и са убедени са, че тя е невинна: Убиецът е Антон Петров, син на едни пострадали хора от Свети Влас. Вече не изпитвам страх пред това дъщеря ми да лежи невинна в затвора! Не може мутри да ни управляват живота и да ни държат в постоянен страх!

- Каква е логиката на версията, защото засега това е само една версия - че Антон Петров е убиецът на Алекс?

- През 98-а бащата на Антон – Васил Петров, потърсва заем. Човекът, който му дава 9000 долара, си ги иска и му завежда Тумпалов от „Замъка” в Равадиново, за да прехвърлят един вид дълга към друг човек. 

Оттам-насетне се започват мъките на това семейство. 

Прочетете делата и ще видите за какво става въпрос – заплахи, рекет за пари с подпис под заплаха при нотариус, лихварят Желев се намесва с формална цесия от заложната си къща, взимат 5-етажната къща на хората и им дават в замяна съборетина в цигански квартал, след което Желев отново си я прибира, хората са принудени да живеят в барака до имота си в продължение на 13 и повече години, а къщата става владение на... Германеца. Съдят Тумпалов и Желев, а Германеца остава чист и в същото време владее имота. По наказателното дело Тумпалов и Желев са оправдани, хората говорят – с връзки, но Петрови печелят гражданско дело за къщата си. И въпреки че печелят, Германеца се опъва да им върне къщата. 

Това напрежение и унижение, което изтърпяват Петрови, не се забравя. Синът им Антон познава Весо Германеца. Той е човекът, който отвежда Алекс в квартирата на Атанаска, за да си „говори” с детето. Изгонва дъщеря ми на балкона и после си тръгва с детето. Оттам-насетне, когато става белята, той занася трупа обратно при Атанаска и прави всичко, за да натопи дъщеря ми за престъплението, като я заплашва, че ще ни убие. 

Това е историята, казана накратко.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови