Фалшиви дрегери пълнят джобовете на катаджии

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Катаджии си заработват рушвети, като използват фалшиви дрегери и радари. Така шофьори на една бира се оказват с промили все едно са изпили бутилка ракия. Други пък уж са засечени да карат с 20-30 км в час над реалната скорост. 

Скандалната схема за рекет съществува отдавна и нейни жертви са станали стотици водачи. Номерът с уредите менте бе обсъден и на заседанието на правителството. Министърът на икономиката Божидар Лукарски съобщава на премиера, че в Агенцията по метрологичен и технически надзор са получени сигнали, че масово пътни полицаи използват несертифицирани, частни радари и дрегери при проверките. В отговор премиерът Борисов нарежда на Лукарски и Вучков да "вземат на ръчен контрол" проблема, защото "това тормози хората" и именно там са съсредоточени обществените очаквания.

"Само за 3 дни около скандала с подкупния катаджия получихме общо 8 сигнала за фалшиви дрегери за алкохол и радари за отчитане на скоростта", потвърди  Стефан Цанков, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Сигналите били подадени на горещите телефони на агенцията. Експертите метролози ще излязат заедно с полицаи и хора от "Вътрешна сигурност" на МВР, за да ловят уредите менте.

Хората свидетелствали, че по време на полицейски проверки виждали втори дрегер. Други пък казвали, че скоростта им била засечена с ръчни радари, които се различавали от използваните от МВР.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови