Депутатски имунитети- на килограм

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че ще бъде поискан имунитетът на поне петима депутати, част от които за първи път са народни представители. 

Пред журналисти той уточни, че до десет дни ще приключи проверката на прокуратурата, която ще изясни срещу точно колко от депутатите в 43-я парламент има наказателни производства.

"Исканията ще бъдат направени едновременно, аз няма да ги правя избирателно по лица, по дела, по време и т.н. Те ще бъдат правени заедно за всички, за които са налице такива предпоставки по закон", каза още Цацаров. 

Той уточни, че престъпленията, за които депутати са разследвани, са от различно естество, в това число и данъчни. 

Преди десет дни главният прокурор обяви, че след като заработи НС, ще поиска сваляне на имунитетите на Цветан Цветанов и Волен Сидеров, както и защитата на Сергей Станишев, който сега е евродепутат. Процедурата по сваляне на имунитета на бившия червен лидер обаче е по-сложна. Срещу него е повдигнато обвинение за загубени 7 секретни документа на ДАНС, МВР и МО, докато беше премиер, и делото се точи от години. 

Цветан Цветанов вече сам официално поиска свалянето на имунитета си. Преди два дни той обяви, че е внесъл в деловодството на Народното събрание писмо за това. Срещу него се водят три дела. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови