Разрешиха гей паради, но няма желаещи

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Забраната за демонстрации на хомосексуалисти в Бургас не мина и при второто й разглеждане в Общинския съвет. Докладната бе внесена от групата на НФСБ. С нея се настояваше да се забрани на хората с различна сексуална ориентация да демонстрират публично предпочитанията си.

Зам.-председателят на местния парламент Стоян Евтимов предупреди, че ако такава забрана се приеме, то тя ще бъде отменена от съда като противоконституционна, ограничаваща правата на малцинствена общност. Подобен пример имало в Пазарджик, отбеляза той.

Според Руслан Карагьозов от ГЕРБ не е нужно да се гласува подобна забрана, защото нито имало внесено искане до този момент за провеждане на гей парад в Бургас, нито имало индикации, че ще се случи нещо подобно. „Дори и да стигне до нещо подобно, то кметът винаги може да откаже”, маркираха други съветници от мнозинството. 

„Ще заведете ли децата си на гей парад, ако утре в Бургас бъде организиран такъв?”, бе дежурният аргумент на темпераментната Гинка Москова от НФСБ към бургаските депутати. Колегата и Георги Дражев бе доста по-цапнат в устата, наричайки хомосексуалистите педерасти от трибуната.

От ГЕРБ заявиха, че не са видели в Бургас да има тълпи от хомосексуалисти, които да са тръгнали да организират гей парад и затова не подкрепиха докладната, която според тях е крайна към тази група хора.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови