Гей парада в Бургас под въпрос

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Общинският съвет в Бургас отново ще решава дали да заклейми публичната демонстрация на еднополовата любов в града ни. Докладната записка е входирана от групата на НФСБ и се отнася за допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на общината. Патриотите твърдят, че не били против хомосексуалистите и не искали да има забрани в техните отношения,  но "изисквали от тях да не го натрапват на околните, да ги смущават или им пречат".

"Като изповядващи християнския морал и ценности, считаме, че е недопустимо манифестирането и парадирането на обществени места на лица с различна от хетеросексуалната ориентация. Скандализиращо е и изключително вредно за подрастващите, да им бъдат натрапвани стил и начин на сексуално поведение на хора с различна сексуална ориентация. Това противоречи на християнската традиция, български морал, норми, поведение и етика", допълват още те.

На предишната общинска сесия темата премина през доста дебати, като по-голямата част от съветниците се изказаха негативно към хомосексуализма. Предложението не беше прието, защото по голямата част от съветниците гласуваха "въздържал се". Руслан Карагьозов от ГЕРБ сподели, че при едно обществено мероприятие, разрешено от Общината, то нямало закон, по който то да се забрани. "В страни като Холандия, Германия, Англия тези неща не са забранени, нима те не са християнски държави", каза той. Най-краен в думите си беше Георги Дражев от НФСБ, който заяви: "За мен мутринството, циганията и педерастията не са нормални. Ние сме нормална държава и не можем да допуснем злоупотреба с гражданските права. Не може до вчера тези, които са горели евреите и циганите, сега да ни определят какво да правим".

По крайност на думите не му отстъпи и Йордан Георгиев от БСП, който допълни, че през последните 25 години в лицата на хората са навирали правата на хомосексуалистите. "Казва ни се, че трябва да бъде толерантни, но ние трябва да запазим християнските си норми. Бог е създал живота, а Сатаната иска да го унищожи. Една гей двойка не може да създаде живот. Считам, че хетеросексуалността е нормалното и така трябва да си остане. Ако съветниците ни тук са с нормална ориентация, то трябва да приемем предложението на колегите от НФСБ", каза той.  Заседанието на ОбС- Бургас е насрочено за 28 октомври.

Само преди няколко седмици в Белград се проведе гей парад. от ЕС дълго време отправяха критики към Сърбия заради забраната еднополовата любов да се демонстрира открито. "Това е много положително и силно послание към онези, които използват езика на омразата", коментира тогава ръководителят на делегацията на ЕС Майкъл Дейвънпорт. Към 2011 седем от общо десет страни, който са узаконили еднополовите бракове, се намират в Европа. други 14 европейски държави са легализирали граждански съюз или друга форма на еднополово съжителство.

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови