Кадри на ГЕРБ овладяха Бургаското пристанище

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Диян Димов се върна като изпълнителен директор на Пристанище-Бургас. Той е назначен след проведено заседание на борда на директорите. През последния месец ръководството на порта претърпя няколко рокади, след като министърът на транспорта Николина Ангелкова освободи бившия изпълнителен директор Николай Тишев, който е и областен лидер на БСП. На негово място в борда влезе Диян Димов, но доминираният от кадри на социалистите Съвет на директорите избра за изпълнителен директор Аргир Бояджиев. Бояджиев миналата седмица също беше отстранен, а членовете му бяха допълнени с Иван Капитанов.

Диян Димов е бивш изпълнителен директор на Пристанище-Бургас, той беше освободен от правителството на Пламен Орешарски преди година. Димов е общински съветник от ГЕРБ в Бургас.

Своевременно стана ясно, че служебният министър на транспорта Николина Ангелкова уволни досегашния шеф на Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура- Бургас инж. Илиян Тенекеджиев и назначи на негово място Ивайло Иванов.

Рокадата се извършва в последните дни на служебното правителство. Инж.Тенекеджиев пое поста след внезапната кончина на дългогодишния изп. директор Стоян Димитров, на когото бе заместник. Той е кадър на Изпълнителна агенция "Морска администрация" и неофициално е свързан с БСП.

Новият ръководител на ДППИ Бургас Ивайло Иванов е сочен за кадър на младежката структура на ГЕРБ. От три години той работи в ДППИ като експерт в отдел „Инфраструктура и акватория”. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови