Рокери се събират на протест срещу цигани

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Рокерите тръгват към бензиностанцията на пребития в меле бизнесмен Георги Рогачев в Розино. Над 1000 мотора се включват в шествието-протест срещу побоя с лопати и сопи, нанесен на 58-годишния мъж. Походът към Розино започва в събота в 12.00 часа, той е част от традиционния национален мото събор, който се провежда на Манастирска поляна край Вазовия град всяко година по това време, съобщава "Марица". 

"В Розино един човек бе смлян от бой по безобразен начин. Той бере душа, а никой се не интересува от това. Пребиха го с лопати и сопи! Ние искаме да го подкрепим", заяви председателят на мото клуб „Траки” – Сопот, домакин на проявата Стоян Халата.

В шествието ще участват много приятели на Рогача, негови роднини. Най вероятно сред тях ще е дъщерята на Георги Рогачев и братова му съпруга Цеца Пердето.

Преди близо две седмици братята Рогачеви бяха нападнати на газстанцията си в Розино от над 50 разярени роми. Тълпата преби по-големия брат с колове и лопати. Причината-неплатена сметка от 20 лева за гориво от рома Николай Сребрев и нежеланието му да измести овцете си от мястото, където е фермата му, а тя се намира точно зад газстанцията. Заради миризмата и мръсотиите наоколо циганинът имал отдавнашен спор с Георги Рогачев. В деня на мелето разправията ескалирала, Николай Рогачев ударил юмрук на Сребрев, а Георги насочил пушка срещу него. Сребрев си отишъл, но по-късно се върнал с въоръжена група от махалата.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови