Страх от цигани провали обществено обсъждане в к-с"Меден рудник"

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Провали се общественото обсъждане за идейните концепции за изграждане на нови улици, зони за отдих в „Меден рудник”. 

По време на представянето на проекта "Интегрирани проекти за осигуряване на балансирана градска среда" жителите скочиха срещу построяването на социалните блокове в комплекса, въпреки че много пъти им се обясняваше, че по тази програма няма да има строителство. 

Информацията, че в тези блокове ще бъдат настанявани роми предизвика недоволството на много от присъстващите и обсъждането продължи много кратко. 

Директорът на Териториална дирекция „Възраждане” – Магдалена Манолова, се опита да ги успокои и каза, че общественото обсъждане е за обновяване на междублоковите пространства, изграждане на нови улици, зони за отдих и детски кътове. 

Тя, заедно с архитект Ани Маркова представиха проекта и местата, където предстои да се направят промени. 

Ще бъдат обновени улиците и зелените пространства на блоковете 40, 44, 46, 47, 50, 52, 57, от 60 до 66, 93, 94. 

В проекта са включени зелени пространства, не предстои ново строителство на жилища или други обекти, дефиниране на паркоместата, реконструкция на две улици – „Въстаническа” и „Кооператор”. 

Целите на проектите са да се постигне повишаване привлекателността на града и качеството, и комфорта на обитаване. Ще бъдат поставени камери за видеонаблюдение, което ще повиши сигурността.

„Цялостното предложение за зелените пространства в зона Б се основава на един принцип – обвързване на всички зелени пространства с една велоалея, зелени пространства, алея за ролери. Имаме осъществяването на транспортни връзки, които в момента липсват. Принципът, по който сме изградили тези междублокови пространства – организираме паркоместа, което ще стане с премахване на гаражните постройки”, обясни архитект Маркова. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови