Facebook изтрива коментари за банките

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Коментари към новини,отнасящи се до българските банки са спрени по призив на Комисията за финансов надзор.

Взети са и други мерки за пресичане на зловредни слухове.ДАНС откри гореща телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на българските банки. Сигнали се приемат на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

От своя страна Българската народна банка (БНБ) се обърна към всички политически лидери с призив да ограничат своето публично говорене по темата за кризата в банковата сфера.

Вече трима станаха задържаните за всяване на банкова паника в страната. Един от тях е арестуван в Русе- Венцислав Ангелов-Чикагото. 

Чикагото е от София, но aрестът е станал в Русе. От ДАНС потвърдиха официално за ареста. 

"На 28.06.2014 г. в Русе служители на ДАНС, съвместно с органи на МВР, проведоха специализирана операция, при която бе задържано едно лице - български гражданин на 45 години. Чрез профила си във Фейсбук и чрез клип, качен в YouTube, лицето е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд", съобщиха от ДАНС. 

В момента се установява и кой е поръчителят на атаките.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови