Ново дело срещу Lafka в Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургас завежда ново дело срещу павилионите на „Табак Маркет” в града.

Този път се оспорват самите разрешителни за 18 обекта. Юристите на Асоциацията са открили пропуски в процедурата по издаването им, които позволяват да бъдат атакувани в съда. Отделно от това се оказва, че три от павилионите се намират на места, на които не са били обособени позиции за преместваеми обекти.

Въпреки това са издадени разрешителни, което е в противоречие с нормативната уредба, коментира председателят на Асоциацията Николай Димитров. И трите новопоявили се позиции са на атрактивни и оживени места. Едната е до магазин „Технополис” в к/с „Славейков”, втората се намира на спирката до бившия ресторант „Домино”, а третата е до култовото заведение „Малибу”.

Пряко засегант търговец също смята да заведе отделен иск заради павилион, появил се изненадващо до негов обект. 18-те разрешителни за тези павилиони бяха издадени от Комисията, отговаряща за преместваемите обекти на 22 февруари.

 

Точно тогава течеше едноседмичния срок, даден от Бургаския административен съд. Магистратите замразиха част от текстовете в Общинската наредба за преместваемите обекти, а разрешителните бяха дадени преди влизането в сила на съдебното решение.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови