Всеки може да си купи ордена на Сидеров

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Горната камара на руския парламент - Съветът на федерациите, отрича да е давала държавен орден на Волен Сидеров, показва разследване на "Господари на ефира". 

Преди два дни лидерът на "Атака" откри предизборната си кампания от Москва и тогава партийният пресцентър съобщи, че е получил орден "Звезда Отечества” заради принос в развитието на отношенията между България и Русия. 

Разследване на телевизионното предаване обаче показва, че отличието не е държавно, а обществено и руският парламент няма правомощията да връчва „Звезда Отечества”. Както се вижда и на снимките, разпространени от "Атака", орденът се връчва от бившия космонавт Борис Волинов.

В репортажа, в телефонен разговор, говорител на Горната камара отрича институцията да е награждавала българския политик. 

 "Съветът на федерациите няма правомощия да връчва такъв орден. Как е възможно космонавт да връчва нещо от наше име? Само ръководството на Съвета на федерациите може да прави това", казват от пресслужбата. Оттам дори уточниха, че миналата седмица целият Съвет на федерациите е бил в Санкт Петербург.

Освен, че не е официален държавен орден, „Звезда Отечества” може дори да се купи по интернет, показа още проверка на "Господари на ефира". При поръчка към производителя е възможно да се получат и по-големи количества.

Пред ОFFNews от пресцентъра на "Атака" са заявили само, че "това са компромати по време на предизборна кампания".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови