Калоянчев прилича на Георги Димитров

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Проект на проф. Георги Чапкънов за паметник на Георги Калоянчев не срещна одобрение в Бургас. Тази вечер  беше представено пластичното решение за скулптурата. В инициативния комитет за изработвенато на паметника се включиха всички културни институции в Бургас, неправителствени организации, граждани и представители на бизнеса. 

За автор на проекта бе избран именно Георги Чапкънов –Чапа, който заяви, че се гордее с това. След представянето на проекта той спечели повече критики, отколкото одобрение. 

 

Десетки интернет потребители коментираха, че са разочаровани. 

„Как преди 2000 години хората са правели около стотина пъти по красиви скулптори от днес ? Последно се изумявах на отвратителната грозота на паметника на Григор Вачков в парка пред народен театър. Сега си припомням за тези на Петя Дубарова и Фотев, които приличат на привидения изтипосани за да плашат децата. Дори не искам да си представям кое хубаво място ще загрозят с тази скулптура, обратнопропорционална на неподправените красота, с която грееше талантът на Калоянчев в кино и театралното изкуство”, пише потребител с никнейм Бургазлия. 

„Много, много, много съм изненадан. Не съм очаквал, че Чапкънов ще роди подобно чучело

 Това е типова фигура в сталински стил, на която е сменена главата. Ако си вдигне ръката да сочи „правилната посока“, може да мине и за Георги Димитров. Безобразна идея!”, недоволства друг.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови