Пеевски изкочи в застрояването на Карадере

Не вярваме на обещанията на държавата, че в местността Карадере няма да се строи, защото през годините този сценарий се повтаря. Това каза в „Здравей, България“ екологът Борислав Сандов.

„За пореден път предлагаме решение на този проблем, защото ни писна да излизаме след всеки пожар или скандал, свързан с Иракли, Странджа. Проектите се променят, но интересите са същите и затова казвам, че този филм сме го гледали. Ясно е, че има зависимости и скандалният проект е свързан с офшорна компания, чийто собственик е неизвестен. Заобикаля се закона, който Делян Пеевски пусна с вратички, за да може подобни компании, регистрирани в чужбина, да правят безобразия“, коментира природозащитникът.

Той припомни, че проектът за строителство на луксозни хотели в имот, който е част от Натура 2000 е без екологична оценка.

„За пореден път виждаме как българското Черноморие се презастроява в нарушение на закона и в нарушение на обществения интерес. Строят се много кутийки, заради които си мислим, че ще идват туристи. Създават се работни места, но за краткото време, в което се строи. След това едни хора от Слънчев бряг ще се преместят да работят в Кара дере. Местните хора няма да имат поминък. Те дори ще загубят това, което имат“, каза още екологът. Той призна, че не знае дали офшорната фирма, която иска пясъците в Кара дере, е на Пеевски или е свързана с брата на Сергей Станишев, защото властта е зависима от депутата от ДПС и от неговите обръчи. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови