Айтос отказва 30 млн.лева

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

30 млн.лева безвъзмездна финансова помощ за изграждане на пречиствателна станция в града са безвъзвратно изгубени. Айтос не е включен и  в новия програмен период в програмата на МОСВ за изграждане на пречиствателна станция.

30 млн.лева  потънаха в безумен казус на чиновническа некомпетентност и лобистки интереси. 

Точно преди една година Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Айтос Васил Едрев  за обявяване на класирането и определяне на изпълнител в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Избор на консултант за подготовка и техническа помощ при управлението на инвестиционен проект „Пречиствателна станция за отпадни води - гр. Айтос", финансирана от ОП „Околна среда 2007-2013". Подобно нарушение КЗК откри и в подобен конкурс години по-рано при управлението на бившия кмет Евгени Врабчев. Подписаният преди 4 години договор между община Айтос и държавата за безвъзмездна помощ от 30 млн.лева предвижда  изграждането на пречиствателната станция и свързването й с отпадните води на Айтос да завърши в края на 2014 г.

Това няма как да стане и вече две правителства и две общински администрации са безсилни пред  безумния казус. Всички конкурси се обжалват от фирмите- участнички, а Комисията за защита на конкуренцията  е убедена ,че в тях има скандални нарушения. Конкурсите се организират  некомпетентно от общинската администрация в Айтос, а определени фирми  се класират за победители.

Община Айтос изпусна всички срокове и възможности за реализиране на  проекта, а МОСВ вдигна ръце и ги пропусна в списъка за следващия програмен период 2014-2020 година. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови