В Бургас: Демонтират Альоша заради пропукване

Паметникът на Альоша на площад „Тройката“ в Бургас ще бъде демонтиран спешно. Това се налага заради появили се пукнатини в основата на постамента, които нарастват не за дни, а за часове.

Още сутринта бяха поставени обезопасителни ленти.

Пукнатините са се отворили най-вероятно заради подземната улица и падналите обилни валежи, следствие които земните пластове са се разместили.

Паметникът отдавна буни духовете в Бургас, като переодично се предприема кампания за премахването му. Сега това стана наложително.

***

С горната история информационен сайт meduzata.com честити 1 април на читателите си.

В нея, разбира се, няма нищо вярно. 

Надяваме се да сме подобрили настоението ви и да сме ви дали идеи за шеги днес.

Ето как се предствавиха световните медии през годините:

През 1957 г. телевизионното предаване "Панорама" на британския канал BBC представило история за "безпрецедентна реколта от спагети" в Швейцария.

Текстът на разказвача бил придружен с предполагаеми документални кадри от събирането на "реколтата". Успеха на измамата подпомогнало и това, че през онези години спагетите били екзотична храна за жителите на Великобритания и, по правило, се продавали в консерви.

След излъчването на репортажа, стотици зрители се обърнали към канала с въпроса откъде могат да си вземат фиданки за спагети. Тази телевизионна шега е една от най-известните в историята.

През 1962 г. по шведската телевизия, която по това време имала само един черно-бял канал, съобщили за появата на нова технология, която прави изображението цветно.

За целта било необходимо зрителите да сложат на приемника си чорап и да го гледат под определен ъгъл. Хиляди зрители последвали съвета на водещия. Цветната телевизия в Швеция се появила едва през 1970 г., също на 1-и април.

Много слушатели на радио BBC 2 позвънили на радиостанцията през 1976 г., за да споделят усещанията си за "носене в безтегловност". Няколко дни преди това астрономът Патрик Мур предупредил за "уникално астрономическо явление".

По думите му, на 1-ви април точно в 9:47 ч. преминаването на Плутон зад Юпитер по отношение на Земята щяло да намали временно земната гравитация. Мур обещал на слушателите, че ако те подскочат точно в указания час, щели да почувстват необичайно усещане как се носят.

Френският в. "Паризиен" съобщил на читателите през 1987 г. за решението на правителството - Айфеловата кула да бъде демонтирана. Според статията, плановете били прочутото съоръжение да бъде преместено в строящия се по това време близо до столицата Дисниленд, а на мястото на кулата щял да бъде създаден стадион с 35 хиляди места за Олимпийските игри през 1992 г. Новината предизвикала вълна от възмущение сред парижани.

През 2008 г. BBC повторила успеха си от 1957 г., този път с история за летящи пингвини. Според анонса, група журналисти снимали в Антарктида документален филм за животните, когато "неочаквано" успели да уловят "сензационни кадри".

Текст: meduzata.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови