Община Бургас глоби 50 лв. баба, която храни котки

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

След варненския кмет, който налагаше яки глоби на милите старици, които хранеха котките, се изложи и бургаският,

т.е. в случая това е зам.- кметът по екология и евроинтеграция Атанаска Николова, която е санкционирала бургаска баба с 50 лева.

Както вече burgasdream.com писа, глобите падат в съда като незаконни. В същото време медията ни похвали община Бургас заради това, че се справя с котешкия проблем с кастрация, а не е безпомощна като варненската. 

Похвалите обаче явно са отишли напразно, става ясно от следната история:

На 19 септември 2014 г. в 11.20 часа инспектор в дирекция „Околна среда” при община Бургас, извършил проверка в гр. Бургас, ж.к. Зорница в района на бл.11. Той видял възрастната Л.П., която от терасата на жилището си, посредством поднос, прикрепен към въже, сваляла в тревните площи зад блока купички със сготвени храни, предназначени за безстопанствени котки. Инспекторът се качил до апартамента на бабата и най-безцеремонно й праснал един акт. След това пък зам.-кметът Николова издала наказателното постановление.

Бабата обжалвала в съда, където разказала, че не замърсява тревните площи, тъй като храни котките в съдове, които после измива.

Адвокатът й пък пледирал, че старицата проявява хуманно отношение към безстопанствените животни, за чието настаняване и изхранване поначало грижа следва да имат съответните общински органи, съгласно разпоредбите на Закона за защита на животните. 

Съдия Светлин Иванов се съгласил с доводите и отменил глобата.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови