Предложението на Живко Табаков за отмяна на зелената зона остава във «фризера»

Общинският съвет в Бургас „замрази” предложението на лидера на ДБГ Бургас Живко Табаков за промяна на концепцията на зелената зона. 

Това стана след проведено гласуване по време на заседание на ОбС Бургас, което се провежда в момента в спортна зала "Бойчо Брънзов" в жк Зорница.

Общинският съветник Живко Табаков предложи три варианта по темата. Първият – отмяна на платеното паркиране в „Зелената зона” през уикенда. Вторият – спиране на работата на „Зелената зона” в неделя и третият – ограничаване на действието на платеното паркиране само в района на ул. „24-ти Пехотен Черноморски полк“ и ул. „Черноморска“. – 

„Предложението противоречи на чл.64, ал.7 от правилника. Трябва първо да мине през комисии и тогава да го подложим на гласуване в зала”, каза председателят на ОбС проф.Севдалина Турманова.

Според Табаков обаче, той като председател на постоянна комисия имал право да внесе извънредна докладна преди заседанието.

„Не е добра идея да я отлагаме за следващата сесия, защото сезонът ще е изтекъл. Трябва да вземем мерки сега и да осигурим по-добри условия за крайноседмичния туризъм”, призова общинският съветник, но не успя да убеди мнозинството да го подкрепи.

По този начин предложението бе оставено за следващата сесия – в края на юли.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови