Общината и кючек да играе пред КТБ,парите на Бургас няма да бъдат върнати

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Това заяви общинският съветник от БСП Евгени Мосинов  по време на общинската сесия днес.Продължава дебатът за 21 млн. лева депозит на община Бургас в обявилата несъстоятелност банка – КТБ.

Кметът на община Бургас Димитър Николов не веднъж бе критикуван за избора на банка при депозирането на свободни пари. Темата беше разгледана и на последната за сезона общинска сесия. 

Според кмета, изборът на банка е бил направен прецизно като първо е било изпратено запитване до Министерството на финансите за стабилността на банките. След което са посочени петте банки, с които общините е най-добре да работят. КТБ е на 4 място сред тези 5 банки. Избрана банката предлага и най-добър процент лихва.

Под най-голямо съмнение по време на сесията бе подложен точно процентът на лихвата, който се оказва водещ за избора на КТБ. Според зам. кмета на Бургас Красимир Стойчев лихвата е над 4,5%, докото опозицията изчилсли по-малко от 1% лихва. 

„Няма риск за парите на община Бургас, както и за други общини и институции, вложили средствата си в КТБ.“, заяви кметът Димитър Николов. Университет проф. д-р „Асен Златаров“ е една от местните институции с пари в КТБ. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови