Имотите в Бургас поскъпнали с 10%

От миналата година до този момент има скок в цените на жилищата в Бургас с около 10%, съобщи Рени Минчева от Национално сдружение Недвижими имоти - Бургас.

Предлагането е по-слабо от търсенето и е нормално. 

В момента има засилено търсене на имоти под наем и то ще стане още по-голямо в средата на август и септември, когато дойдат студентите отново.

Няма апартаменти, които са дават под наем, а търсене има, обясни Минчева. Наемите са също по-високи, покачването е минимално с около 10-15%. Това е отново, защото няма предлагане, а има търсене.

Търсят се всякакви имоти.. По принцип винаги са се търсили по-малки имоти – едностайни и двустайни апартаменти. В момента има интерес към евтини селски къщи. Такива, които имат нужда от реновиране, парцел с по-стара къща примерно или по-нова, но по-малка. 

Има клиенти, които ако имат спестявания в банка, а лихвите там не са такива каквито бяха, предпочитат да инвестират в такъв имот, който да отдават под наем, който би им носил по-добър доход от лихвата. Тези къщи се търсят предимно от българи, обясни Минчева. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови