Бургаските архитекти решават съдбата на „Grand Galeria”

Община Бургас прехвърли топката на бургаските архитекти за съдбата на мол „Grand Galeria”, който ще се построи на мястото на блатото до площад „Тройката”.

 

Цялостния преработен проект за грандоманската сграда е входиран от инвеститорите в общината за одобрение. Експертния съвет по устройство на територията обаче поиска становището на архитектурната колегия.

Общинските служители изпратиха чертежите за мола в офиса на Камарата на архитектите.

За да излязат със становище КАБ сформира работна група от трима архитекти – Цанко Ташев, Красимир Кирилов и Митко Шекеров, които изготвят предложение.

Бургаските архитекти ще се съберат на 7 февруари от 18 ч в зала „Компас” на хотел „България”, за да обсъдят проекта на „Grand Galeria”. 

Мненията на местните са разнопосочни. Около какво становище ще се обединят бургаските архитекти обаче предстои да се разбере.

Автор на проекта е „Студио 17.5 – С”, с ръководител арх. Пламен Нанов, който е сред първите в България, участвал в проектирането на мол - "Мол София". 

Общата разгъната застроена площ на „Гранд Галерия” ще е 65 367 кв.м, от които надземната е 32 360 кв.м, а подземната – 33 037 кв.м. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови