Не спасиха любимата шкембеджийница, пак е на търг

Култовата шкембеджийница до Бургаския затвор отново е изкарана на публична продан.

 

Въпреки че преди два месеца бе разпространена радостната вест, че любимото място на бургазлии е спасено, сега лютата чорба отново виси на косъм. Заведението отново е изкарано на търг от частен съдебен изпълнител Станимира Николова.

Шкембеджийницата е на двама братя от Несебър - Драгомир и Стефан Попови, които имат дълг към Ей Джей Би Файнанс.

На първото наддаване, което беше през януари никой не се яви. Вторият търг трябваше да се проведе в началото на април. Малко преди това обаче собствениците са платили 30% от натрупаните близо 100 000 лева дългове и продажбата се отмени. Според закона те трябва всеки месец да погасяват по 10% от дълга си, а братя Попови явно не смогват да се справят с вноските. Затова заведението отново е на публична продан, съобщи за burgasdream.com съдебният изпълнител Станимира Николова.

Шкембеджийницата е на ул.Марин Дринов № 35. През януари т.г. началната й цена беше 89 917 лв., но мераклии не се явиха на търга. За втората продажба обявената цена бе 71 934 лв., но тя не се състоя.

На сегашния търг, на 30 юни, цената остава същата. Оферти се приемат до 29 юни, а се отварят на следващия ден в 10 ч.

Заведението е с площ 131 кв.м., като парцелът е също собствен.

Въпреки локацията - в краен квартал и до затвора, ресторантчето привлича много клиенти всеки ден. Обичат го, защото там се продава най-вкусното шкембе.

 

Автор Ирина Генова


Добавете коментар


Защитен код
Обнови