Академик и спортен деятел са новите почетни граждани на Карнобат

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Спортният деятел Пеню Костадинов и акад.  Атанас Ковачев ще получат отличителните знаци на почетните граждани на Карнобат по време на тържествена сесия на Общинския съвет на 26 септември, празника на Карнобат.

 

На Пеню Пейчев Костадинов  е присъдено званието „ Почетен гражданин на Карнобат“ за особени заслуги в спортната история на града и популяризирането на спорта в национален мащаб. Другият карнобатлия, който ще носи почетното звание е академик  Атанас Ковачев. Неговият научен  принос е от голямо значение за Карнобат и обхваща сферите на архитектурата и археологията, както и в сферата на съвременните урбанистични тенденции ,съобщи за burgasdream.com зам. кметът Мария Генова.

Двамата изтъкнати граждани на Карнобат ще бъдат удостоени с почетните знаци в 11.00 часа в Общинския съвет в Карнобат. Празникът на града, който е покровителстван от Св. Йоан Богослов, ще започне с празнична литургия от 8.00 часа в едноименния храм в центъра на града.

От 11.30 часа на площад „ Трети март“ ще бъде дадено официално началото на празника на града с приветствено слово от кмета Георги Димитров. Жителите на града ще могат да се насладят на изпълненията на групи и състави към НЧ „Димитър Полянов“.

Празникът ще продължи от 19.00 часа с концерт на камерен състав за класическа музика към Бургаската опера и ще завърши с концерт на Жана Бергендорф.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови