Екип от няколко служби разследва пожара в склада на Гебрев в Карнобат

Работи се по различни версии за взрива в склада за боеприпаси в Карнобат. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР във връзка с пожара от нощта в събота срещу неделя в оръжеен склад, собственост на Емилиян Гебрев.

"В района на град Карнобат се чуват взривове, като преди тях се е видяла и огромна светлина, която идва от възпламеняването на нещо. Впоследствие се установи, че е възникнал пожар и оттам са произлезли множество взривове в един от складовете, в който се съхранява готова продукция на господин Гебрев. Тук е хубаво да се спомене това, че миналата година горе-долу по същото време имаше идентични взривове и идентични случаи", отбеляза Стоянов.

По думите му днес ще стане ясно дали разследването по случая ще бъде поето от Националната следствена служба (НСлС). Калин Стоянов уточни, че предстои започване на процесуално-следствените действия, тъй като по протокол трябва да мине определен период от време след последните взривове, които са чути.

Ще бъде сформиран екип от всички служби, които са ангажирани със случая. "Работи се по няколко версии, доколкото ми е известно и към момента, но след като влезнат службите на територията, където са били взривовете, може да имаме повече информация", посочи вътрешният министър.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови