Слънчев бряг е донор на община Несебър

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

„Курортът Слънчев бряг е основен донор на община Несебър, а пътищата и алеите са в най-ужасното състояние в цялата община,

на места има определени участъци, които пропадат, почти няма функционираща отводнителна система, липсва озеленяване, налице са проблеми с осветлението, всеки сезон е съпътстван от проблеми с осигуряването на обществения ред и сигурността, с шума от откритите заведения, а временните търговски обекти – т.н. сергии – принизяват имиджа на курорта и качеството на цялостния туристически продукт”.

Това се казва в декларация на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, изпратена до министъра на туризма Николина Ангелкова, която ще се срещне с туристическия бранш в курортния комплекс утре, 15 януари от 16 ч.

Съюзът на собствениците настоява Слънчев бряг да придобие статут на национален курорт и да бъде самостоятелна административна единица със собствено управление и правила.

За да стане това те предлагат - националните курорти да останат в рамките на съответните общини, но със собствен самостоятелен бюджет, формиран от не по-малко от 80% от всички данъци, придобити от курорта.

Сред исканията им е националният курорт да се управлява от Съвет на собствениците, който да администрира процесите в комплексите със следната структура, формирана на база тежестта на заинтересованост на отделните собственици и относителния дял на направените инвестиции в курорта.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови