За 1 млн.лв. паметник на културата става резиденция

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Туристическият сезон в Несебър ще стартира с официалното откриване на нова многофункционална сграда,чието строителство започна преди една година на мястото на старото кметство. Общинарите заделиха 1 милион лева от бюджета, за да построят нова сграда, която външно е точно копие на почивната станция на Светия Синод,построена през 1927 година.

 

По-късно помпозната сграда е обявена за паметник на културата и дълго време е изпълнявала административна функция като кметство на Несебър.

За да бъде възстановена в автентичния й вид сградата е заснета преди разрушаването. Преди една година, на 30 април започна новото строителство. Сега сградата ще изпълнява  представителни функции, като  на първия етаж ще бъдат обзаведени има модерна ритуална зала, официална приемна на община Несебър, конферентна зала , на втория,третия и четвърти етаж-офис помещения и апартаменти за гости до които ще се стига с асансьор. Представителната сграда на община Несебър се намира срещу Морска гара, непосредствено до Амфитеатъра. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови