Намалят шансовете за капитана на "Одеса"

Рибарите от корабчето "Одеса", чийто капитан изчезна във водите на Черно море край Поморие снощи, са чули цопване, а след 4-5 минути са установили, че Емил Масларов вече не е на борда. 

Шансът да бъде открит жив изчезналият рибар вече клони към нула, коментират експерти.

Двама водолази на "Гранична полиция" са под водата. Температурата е 8 градуса. През април морето край Поморие е много опасно заради силните подводни течения. И към момента то е много бурно. Според кмета на града Иван Алексиев, той е опитен моряк и пролетното море не би трябвало да е заплаха за него. До момента не е ясна причината  за инцидента. 

 

Инцидентът станал на 6 мили югоизточно от Поморие, но сега лодките, катерите и корабчетата, които са се включили в издирването, повече от 10, са на десетина мили навътре. "Ако се е оплел в някоя от мрежите, е нямал никакъв шанс да изскочи нагоре и да изплува", смятат стари рибари.

Два катера на "Гранична полиция" и четири големи риболовни кораба на рибарското сдружение в Поморие издирват изчезналия Емил. На борда на риболовното корабче е имало още четирима души. Те също издирват младия помориец. Баща му Стоян Масларов също се е включил в операцията. Мъжът е семеен, има две малки момиченца. Семейството на Емил не е богато. Препитават се единствено от риболов

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови