Мария Кисьова  със златен медал от конкурса "Орфееви таланти"

Талантливата малка изпълнителка на странджански народни песни Мария Кисьова се завърна с поредния си златен медал от Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ провел се на 24-26 март в Пловдив. Конкурсът се организира от Българския национален младежки фолклорен съюз, с председател и директор Николай Гурбанов и съорганизатори Академия за музикално,танцово и изобразително изкуство-Пловдив и община Пловдив. 

Двадесет и пет членно жури, с председател проф.академик Милчо Василев, оценяваше изпълнителите в различните възрастови групи. Мария Кисьова се класира първа във втора възрастова група /7-11 г./  и получи ЗЛАТНА ЛИРА. 

Наградата и бе връчена от народния певец Денислав Кехайов. 

Осем годишната Мария е солистка в ДФФ„Урдовиза“ - Китен, община Приморско, с ръководител странджанската народна певица Златка Ставрева. 

В групата малката певица пее от три години и е носителка на много престижни награди от фестивали и конкурси: МФФ„Сранджа моя люлчина“-Царево 2014г., МФФ„Атлиманска огърлица“-.Китен 2016г., ЗЛАТНО ЛЪВЧЕ от  ФФ„Приморска перла“-Приморско 2016 г. и др. 

Участвала е в майсторски клас на д-р Бинка Добрева- певица от Мистерията на българските гласове и преподавател в Югозападния университет. Талантливата Мария Кисьова има вече и своите предпочитани песни. Тя с желание изпълнява песните на народните певци Магда Пушкарова, Златка Ставрева и Костадин Михайлов.

Автор Марияна Недялкова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови