Шампиони се състезаваха на борбите в Приморско /снимки/

Огромен интерес към традиционните народни борби в Приморско, по повод празника на града. Състезатели  от цяла България дойдоха да покажат майсторство на тепиха в Приморско. 

Национални състезатели, печелили медали на европейски и световни първенства премериха сили и показаха, че този спорт освен труден е и спорт на тактиката.

Тази година можеше да видим състезатели, като Димитър Кумчев от Асеновград, който е многократен шампион на България, носител е на бронзов медал от Европейското първенство по борба за мъже  и Световен шампион в атрактивната дисциплина „Плажна борба“. 

Друг европейски медалист премерил сили в Приморско е Мариян Тодоров от странджанското село Кости, които също е  многократен шампион на България.  От националните състезатели на тепиха излезнаха Мирослав Гешев, които е и сребърен медалист от Европейско първенство,  Бойчо Христов и Цветан Реванов.

Атрактивна игра показа Световния вицешампион до 24 годишна възраст Иван Деливерски.

Малките състезатели, които започваха от 9 годишна възраст показаха невиждан спортен хъс и желание за победа. В най-малката възрастова група, победител стана и най-малкия състезател Янаки Ковачев, който е състезател на спортен клуб „Черноморец“.

Интерес предизвикаха  и категориите  „Жени“ , „Момичета“ и „Кадетки“ . В тях победителки бяха Ивана Кирилова, при жените, Зейнеп Али от Атия, при момичетата и  Атанаска Петрова, в категория кадетки.

Борбите проследи и кмета на Община Приморско, който е и бивш състезател по борба и носител на златни отличия вътрешни и международни състезания.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови