Проверяват строителството на брега в Китен

Екип на Община Приморско вече проверява строителните дейности на северния бряг на Китен, съобщи Gramofona.com. По-рано днес в социалните мрежи се появиха снимки на огромен изкоп, който е точно над морето.

От администрацията уточниха, че са се самосезирали в момента, в който кадрите са станали публично достояние.

„В момента гледам документацията. Пред имота има общинска алея, не са нарушени никакви подстъпи и брега. Категоричен съм, че имотът, който е частна собственост е в строителните граници на града. Той е в рамките на Китен, а не някъде извън него“, коментира пред Gramofona.com зам.-кметът на община Приморско арх. Петко Гечев.

Той уточни, че документацията на инвеститора е напълно изрядна. „Брегът е стръмен, наклонен към морето. Наистина в момента откъм морето изглежда голям изкопа. По проект обаче от града няма да се вижда сградата. Ще има два етажа, които ще са видни отдолу, откъм брега“, допълни арх. Гечев.

Ако се установи обаче разминаване между това, което е по документи и това, което реално се случва, ще има санкции, категоричен е заместник-кметът. Резултати от проверката ще има още в понеделник.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови