Бисер Киров възпява Приморско, но отказва ваканция там

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Курортът Приморско е възпят от естрадните ни творци,далеч преди да му бъде даден статут на град. През далечната 1972 година „Балкантон“ пуска малка плоча „Песни за Приморско“ с композиции на Ангел Заберски,Найден Андреев,Георги Тимев и Развигор Попов. Изпълнителите са  Стефан Воронов, Бисер Киров,Емилия Маркова и Бойка Велкова.

Три от песните са по текст на поета и баснописец Игнат Игнатов.

Участниците в спецалната плоча- композитори, изпълнители  автори на текстове са получили и специална награда за творческия си ентусиазъм- едноседмична почивка в курорта. Всички са се възползвали, като дори са включили в  морската награда и семействата си, освен Бисер Киров.Бледият юноша на родната естрада намирал курорта прекалено пренаселен и шумен.

Едва през 1981 година по случай 1300 години България с Указ №2190 от 16.10.1981 година на Държавния съвет на НРБ, село Приморско е обявен за град.

Интересът към курорта както на родните звезди от естрадата, така и на интелигенцията и партийния елит тогава е оправдан със специалното отношение на държавата към ММЦ Приморско,който е един от най- модерните и предпочитани курорти в далечните времена на социализма.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови