Махнаха общински съветник-контрабандист от ДПС

Общинският съветник от ДПС Хасан Али Хюсеин вече е бивш.

Той бе освободен от длъжност след подадена жалбата от ГЕРБ до Общинския съвет  и Общинска избирателна комисия-Руен (ОИК). 

Хюсеин е осъден за контрабанда на цигари, а при обиск в дома му е била открита марихуана.

ОИК-Руен издаде решение за прекратени правомощия, а на последното проведено заседание на местния парламент въпросното лице, , вече е било освободено от длъжност. 

В края на февруари общинският координатор на ГЕРБ и съветник Димо Ангелов сигнализира за скандалния случай. Пред Айтоския районен съд Хасан Али Хюсеин се е признал за виновен, че на 21 януари тази година, в автомобила му и на втория етаж в къщата му в с.Рупча, където живее, държи акцизни цигари без бандерол. Става въпрос за 621 кутии, като общата им стойност е 4957,50 лв. а впоследствие на тавана полицията открива и 14,782 г. марихуана. Оказа се, че подсъдимият Хюсеин е постигнал споразумение с Айтоския районен съд. Това споразумение се тълкува като влязла в сила присъда, което се явява като основание за предсрочно прекратяване на правата на общинския съветник. По принцип, за подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 години затвор и глоба в десеторен размер на откритите контрабандни стоки

„Спазихме всички законови стъпки, подадохме сигналите до компетентните органи и след публичност по темата, се стигна и до адекватно решение на ситуацията. Не е нормално и най-вече показва липса на пълен морал, общински съветник с потвърдена присъда невъзмутимо да продължава да бъде част от Общинския съвет в Руен. Жителите на общината бяха възмутени от тази информация“, коментира скандалния случай общинският председател на ГЕРБ. Димо Ангелов и ръководството на партията са удовлетворени от предприети мерки, с които се стигна до отстраняването на Хасан Хюсеин от ОбС-Руен.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Добавете коментар


Защитен код
Обнови