Прокуратурата разследва случая с пребития шофьор на линейка в Руен

Районна прокуратура - Бургас ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за хулигански действия, извършени по отношение на водач на линейка,

който се е отзовал на повикване след пътен инцидент, при който е пострадало дете.  

Престъплението е извършено на 15 април между селата Ябълчево и Руен, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл. 325, ал.1 от НК. Установено е, че лица са извършили действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нахвърляйки се срещу водача на линейката.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, сред които и самият пострадал. Иззети са видеозаписи, които да спомогнат на служителите на ОД на МВР - Бургас да установят конкретните извършители на деянието.

Предстои да бъде извършена и медицинска експертиза, чието заключение да установи конкретните наранявания на пострадалото лице.

Както вече meduzata.com съобщи, На 15 април в 18.20 ч. на пътя между с. Руен и с. Ябълчево, л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен мъж от с. Дъскотна /стаж 5 дни/, поради движение без нужната дистанция, блъска отзад каруца с кон, управлявана от 18-годишен мъж от с. Руен, с която се придвижвало и 8-годишно момче от с. Руен.

Детето е получило повърхностни рани по главата, на място е пристигнала линейка. 

При медицинския преглед обаче, извършван от страна на служители на «Спешна помощ» - Руен, майката на пострадалото дете – 32-годишна жена от с. Руен започнала да крещи и да се държи агресивно. 

Майката е подкрепена от нейни близки, които били във видимо нетрезво състояние. Заедно те нападали словесно водача на линейката и искали да се саморазправят с него, като успели да му нанесат удари с юмруци по лицето и цялото тяло. 

Водачът на линейката – 43-годишен мъж от с. Руен е обграден от агресивните роднини, като с цел неутрализиране ескалиращото напрежение, двамата полицейски служители от Районно управление – Руен, дошли на мястото на инцидента, произвели със служебното си оръжие няколко изстрела в безопасна посока. 

Пострадалият водач на линейката е транспортиран в УМБАЛ - Бургас и настанен в отделение «Неврохирургия» с комоцио, с опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Руен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови