Пускат паяка в Созопол на 1 юни

24 улици ,забранени за паркиране включва заповед на кмета на Созопол Панайот Рейзи

, с която се регламентира дейността на репатриращия автомобил за периода 01.06.2016г. – 15.09.2016г.

Принудително преместване на неправилно паркирани пътни превозни средства ще бъде извършвано и на път „927 BGS 1220 / ІІ-99, Созопол – Приморско/  в отсечката между следните къмпинги: „ Къмпинг „ Каваци”- Къмпинг  „Смокиня” – Къмпинг „ Веселие”. Там ще бъдат обозначени забранените  зони с указателен знак в двете посоки, на който ще бъде изписан и телефона на репатриращия автомобил.

Паякът ще вдига коли, ако определени като паркинг-места пред  хотели или други места за настаняване ,  не  разполагат със собствени паркоместа и не са заявили и монтирали съответните “Конуси за паркинг места” с  отличителен знак на община Созопол.

Преместването на неправилно паркираните коли ще става  с автокран “Пътна помощ” и в присъствието на представител от състава на командированите полицаи при КАТ-Созопол, като преместени пътни превозни средства ще бъдат предавани на отговорно пазене на територията на паркинг на Пожарната - Созопол.

Санкциите срещу нарушителите предвиждат  50 лв. за за вдигнато , транспортирано и свалено на охраняем паркинг ППС, 25 лв. за автомобил, спрямо което са започнати подготвителни действия за вдигане , но собственикът или пълномощникът се е явил до потегляне на автокран ”пътна помощ” от мястото на нарушението.Престоят на наказателния паркинг е 2 лв. на час.

Забранените за паркирани улици и зони поименно са изброени в заповед на кмета на Созопол, публикувана в общинския сайт.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови