Благотворителност в Созопол

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Четири благотворителни базара са част от празничните събития, посветени на Коледа и Нова година.

 

Днес от 17.30 часа Съюзът на запасните офицери и сержанти от запаса и резерва и клуб „ Българка“ организират традиционният кулинарен коледен базар, за набиране на средства за възрастните хора в дома в с. Ясна Поляна и за нуждаещи се жители на общината.

Коледно тържество- базар организират екипът и децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в град Черноморец. Възпитаниците на Центъра са подготвили сувенири, картички и новогодишна украса, които ще бъдат предложени на базара за набиране на средства за нуждите на децата. Коледният базар и тържеството с участие на децата  започва от 15.00 часа.

Своята благотворителност  созополчани могат да проявят и на 22 декември, понеделник от 16.00 часа в читалището, където учениците от СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ ще организират благотворителен базар. На него ще бъдат представени както вкусни коледни ястия и сладкиши, така и коледни картички и предмети, които те сами са изработили.

Пак на 22 декември от 12.00 часа ще отвори врати традиционният коледен базар в ОУ“ Христо Ботев“ в град Черноморец. Кулинарни изкушения, красиви сувенири и коледни картички, изработени от учениците ще очакват благотворителността на възрастните. Средствата, набрани от базара ще бъдат използвани за подобряване на материалната база на училището.

Празничните събития, организирани от община Созопол продължават през целия месец. Детски коледен концерт с много емоции и приятни изненади ще очаква децата на Созопол на 18 декември от  17.30 часа в НЧ“ Отец Паисий“ . В него ще вземат участие фолклорен танцов състав, детска вокална група, мажоретен състав, група за хип хоп танци, индивидуални изпълнители и музикална школа – клас „Пиано”. Във фоайето на читалището ще бъде подредена изложба от картините на малките художници от школата по изобразително изкуство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови