Проверяват хеликоптер, прелетял опасно ниско над къмпинг Градина

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков разпореди проверка във връзка с хеликоптер, прелетял на опасно ниска височина над плаж "Градина" вчера, предаде БТА.

От получени сигнали и видеоматериали се вижда как хеликоптер лети изключително ниско над земята, а едновременно с това от него се показват хора, които и изхвърлят предмети по плажа. По информация на очевидци, полетът е извършен вчера сутринта около 5.20 часа.

Министър Гвоздейков определи ситуацията като недопустима и разпореди да бъде направена пълна проверка на хеликоптера и оператора му. 

Съгласно изискванията, летателното средство трябва да лети на минимум 1000 фута или 300 метра над земята или сградите, което в този случай е видно, че не е спазено. Другото нарушение е изхвърлянето на предмети от борда на летателното средство. Кадри от зрители показват, че това са фалшиви банкноти.

Първоначалната проверка на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" показва, че пилотът се казва Веселин Стоянов, а за конкретния полет няма издадено разрешение. По-късно в същия ден пилотът е информирал за полет от Приморско до Балчик, но за ранния полет не е дал никаква информация.

Предстои да бъде извършена обстойна проверка и ако бъдат установени нарушения, ще се разгледа отнемането на лиценза на пилота и на авиационния оператор.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови