АПИ ускорява процедурите за ремонта на пътя Росен – Ясна поляна

До края на юли ще има избран изпълнител на основния ремонт на 21,4 км от третокласния път III-992 Росен - Ясна поляна. 

В момента се провежда обществена поръчка, обявена през септември 2022 г., и предстои отварянето на ценовите оферти. Това е неоснователно забавена процедура с 10 месеца вследствие на бездействието на предходните ръководства на АПИ и МРРБ. 

Целта на новия ръководен екип на Агенция „Пътна инфраструктура“ е максимално бързо, при спазване на законоустановените правила, да приключи обществената поръчка, за да може в кратък срок да има избран изпълнител, подписан договор и издадено разрешение за строеж. 

Ако няма обжалване на тръжната процедура, през септември 2023 г. ще започне ремонтът на трасето. Индикативната стойност на поръчката е 23 585 100 лв. без ДДС, а средствата са предвидени в бюджета на АПИ.

За ремонта на третокласния път има избран изпълнител и подписан договор за строителен надзор. Обществената поръчка е възложена на ДЗЗД „Трансконсулт Група-БГ“, с участници: „ТРАНСКОНСУЛТ-БГ“ ООД и „ТРАНСКОНСУЛТ – ГРУПА“ ЕАД. Стойността на договора е 553 977 лв. без ДДС. 

Участъкът, който ще се ремонтира започва от кръстовището с второкласния път II-99 Бургас – Царево, преминава през селата Росен и Веселие, и завършва след с. Ясна поляна. 

Освен основен ремонт на пътя ще се изградят и две нови мостови съоръжения. Едното е над р. Росенска, а другото при 9-ти км между Росен и Веселие. Устоите и фундаментите на двата моста са компрометирани и това налага изграждането на нови. 

До започването на основния ремонт на пътя Росен - Ясна поляна за осигуряване безопасността на движение на трасето ще се извършват текущи дейности. През този месец е планирано изкърпване на пътната настилка и премахне на избуялата от дъждовете растителност край пътя.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови