Ваканционно селище от контейнери правят на Каваците

Ново ваканционно селище, изградено от преместваеми модули тип „контейнери“, предстои да бъде изградено в местност Каваците, Созопол.

Към момента на мястото, на което се планира да бъде комплексът, има 30 стари, едноетажни дървени бунгала, които са собственост на „Виктория Груп Корпорейшън“ ЕАД. Именно тази фирма е и инвеститорът в бъдещия комплекс, става ясно от входирано инвестиционно предложение в РИОСВ – Бургас, за Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС), показа проверка на Economic.bg.

„Виктория Груп Корпорейшън“ ЕАД e учредено през 2005 г. в София с предмет на дейност хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска и турагентска дейност. Едноличен собственик на капитала на дружеството е „Виктория Груп Сървисиз“, а членове на Съвета на директорите са Елисавета Бояджиева, Нели Стойчева и Фиданка Стойчева.

Какво ще включва селището?

Предвижда се да бъдат изградени общо 21 места за настаняване, 1 рецепция, един бар – ресторант на открито, както и паркинг зона. Плановете са селището да работи само през летния туристически сезон и да е с капацитет 252 човека.

Бунгалата ще са двуетажни, като за целта контейнерите ще се поставят един върху друг, а до втория етаж ще се достига с помощта на външна стълба. Ще има изградени и балкони. Предвидено е по границите на парцела да бъде изградена ограда от мрежа с метални колове с височина 2 метра, с монтирана една транспортна и една пешеходна врата за достъп до бунгалата.

Във всяко едно бунгало ще има климатик за охлаждане на помещението.

От публикувано становище на директора на Регионалната инспекция по околна среда – Бургас по повод инвестиционното предложение – става ясно, че територията на бъдещия комплекс не попада в защитена територия или върху пясъчни дюни.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови