В Средец подписаха 2 договора за саниране /снимки/

Първите два жилищни блока в Средец подписаха договори за безплатно саниране.

Двете сдружения са на живеещите в блок 1А на ул. "Васил Коларов" и блок 1 на ул. "Москва" в града. В първата сграда, построена през 1980 г., има 45 апартамента, а във втората/от 1987 г./ има 66 жилища.

Днес техните договори бяха подписани с кмета на община Средец Иван Жабов. 

"Подписването на двата договора показва, че в община Средец се работи и има обратна връзка с гражданите. Това доказва и тяхната инициативност, въпреки подетата антикампания срещу санирането. То ще даде възможност да се подобри енергийната ефективност на двата блока", обясни кметът Иван Жабов. 

Предстои да бъдат подписани договорите и с още две сдружения в Средец. Остават още 5 блока, които отговарят на условията за безплатно саниране и общинската администрация води преговори с жителите им, сподели Жабов. 

В момента се подготвя процедура по ЗОП за обяваване на обществена поръчка за избор на изпълнител, който ще направи обследване на сградите и техническите им паспорти. Предстои да бъде обявен и конкурса за фирма-изпълнител, която ще санира блоковете. Едно от условията към фирмите-кандидати е да наемат на работа местни хора, коментира Жабов. 

 

На снимките

Кметът Иван Жабов подписва договорите

Блок 1А на улица "Васил Коларов" 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови