Удариха пунктове за скрап

Три пункта за черни и цветни метали в Средец бяха отарашени от полицията и контролните органи.

 

Акцията е проведена на 29 януари с участието на полицаи от Бургас и Средец както и на представители на РИОСВ, Инспекцията по труда и НАП.

В първия от пунктовете за изкупуване на метали, разположен в двора на бившето ТКЗС на ул. «Дюлевско шоссе», са намерени и иззети множество медни проводници с различно сечение и медни шини с общо тегло около 80 кг.  Най-вероятно те са откраднати от електропреносната мрежа на EVN, съобщиха от полицията. Намерен е и алуминиев проводник със сечение около 120 кв.мм с общо тегло около 1 кг. /кабели с подобно сечение се използват за пренос на електрическа енергия с високо напрежение - над 20 киловолта/ и седем пластмасови туби - 30 литра, пълни с жълтеникава течност, наподобяваща на машинно масло /общо около 210 литра/. Установено е, че в обекта един от служителите работи без трудов договор. 

Във втория пункт, стопанисван от бургаска фирма, разположен в промишлената зона на Средец в местността «Долапски баир», не са открити цветни метали, но е констатирано едно лице, работещо без трудов договор. 

В третия пункт на фирма, стопанисван също от бургаска фирма, разположен в промишлената зона на Средец, не са открити нередности.

В спецоперацията са участвали служители от група «Имуществени престъпления» при сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР – Бургас и от Районно управление «Полиция» - Средец.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови