Събирачи на кредити се стрелят в Средец, не могат да си поделят длъжник

На 13 април в 16.25 ч. в Районно управление - Средец е получено съобщение за сбиване между няколко мъже, възникнало пред дом № 6 на ул. «Гоце Делчев» в Средец.

На място са установени двама служители от софийска колекторска фирма /на 31 и 56 години/, както и други служители от ямболска колекторска фирма /на 35 и 36 години/. Констатирано е, че екипа от софийската фирма посетил адреса на 23 -годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв. 

Докато разговаряли с длъжника пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Спречкването, прерастнало в сбиване, като 31-годишния кредитосъбирач от софийската фирма произвел два изстрела със законно притежаван пистолет в краката на служителите от ямболската фирма, без да ги засегне. Задържани за срок от едно денонощие са двамата служители от софийската фирма.

Оръжието, с което са произведени изстрелите, както и двете гилзи, са иззети. Установени и разпитани са и свидетели на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови