Ще строят нов съд в Царево

Близо 10-годишната сага с новата Съдебна палата на Царево е напът да приключи.

Общинският съвет в морския град одобри окончателно границите, в които ще се застроява предвиденият парцел, съобщи gramofona.com. Той се намира в центъра на града и е в съседство със сградите на Общината и Читалището.

Разгърната застроена площ на Съдебната палата ще бъде 1900 кв.м. Параметрите на одобреното РЗП обаче за малко да скарат общинските съветници. Донка Атанасова от БСП заподозря, че ще има свръхзастрояване в центъра на града. Причината е, че през декември миналата година съветниците са одобрили застрояване от 1400 кв.м, а през март е поискана корекция, с която площта се увеличава с 500 кв.м.

„Защо е толкова голямо строителството, и то в центъра? Един път дадохме строително разрешение за 1400 кв.м, през декември го гласувахме отново, сега пак гласуваме, обаче застрояването е увеличено“, коментира от трибуната Донка Атанасова. Тя предупреди, че няма гласува със „За“, ако не получи точен отговор какво налага по-големите граници на застрояване.

„Разрешение за строеж има още от 2011 год., когато вие бяхте част от общинската администрация. Още тогава Висшият съдебен съвет е поискал да застрои 1950 кв.м. Ние така заварихме проекта“, контрира председателят на местния парламент Даниел Скулиев и припомни, че заради липсата на подходяща сграда е имало реален риск Царево да остане без съд.

С 10 гласа „За“ и 3-ма въздържали се, корекциите бяха приети. Според проекта на Висшия съдебен съвет в новата палата ще се помещават Районният съд и Районната прокуратура на Царево. В нея ще има и специална „синя стая“, в която при необходимост ще се водят разпитите на деца.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови